Ligging

In het midden tussen het centrum van Ellezelles en de bekende molen Le Cat Sauvage hebt u een heel klein straatje. Wie te snel rijdt, is er zo voorbij. Toch moet u hier zijn: het gehucht Camp et Haie, in de achtertuin van het befaamde restaurant Le Château du Mylord.

 
    

  

 
Natuurpark van het Heuvelland
Op stap gaan in het Natuurpark van het Heuvelland is een verrukking. Magische landschappen, een ongerepte natuur en prachtige panorama’s worden u aangeboden op een presenteerblaadje.

Achter gordijnen van bossen verbergen zich typische boerderijen, oude molens en fraaie kapellen. Het is een bucolisch landschap maar vergis u niet: het is bezwangerd met duistere krachten. Dit is een land waar geloof en bijgeloof versmelten, waar het bovennatuurlijke nog de verbeelding tart.  Heksen houden er hun sabbat en de legendes zijn nooit ver weg. Men zegt dat er hier nog mysterieuze plaatsen zijn, waar men zich beter niet waagt.

De echte natuurliefhebber zal zich al snel gebeten voelen door het Heuvelland : de ruime waaier aan rustige trekpaden, dwars door groene en heuvelachtige landschappen, is een onweerstaanbare uitnodiging om dit land te ontdekken… te voet, met de fiets, mountainbike of te paard.

De heuvels vormen een super trainingsomgeving voor al wie gebeten is door lopen en fietsen. Maar het sportieve aanbod gaat nog verder met tennis in Ellezelles en Flobecq, binnenzwembad, bowling, snooker and fitness in Ronse, sauna en wellness in Ellezelles…

Als u houdt van gastronomische finesse, dan is de bekende “Chateau du Mylord” het neusje van de zalm. Maar u kan ook een glaasje drinken in de vele gezellige bistro’s of een romantisch dineetje voorzien in één van de vele restaurants. Verder in onze site kan u een hele lijst vinden van gastronomische aanraders!

Maar we vergeten ook de kinderen niet. Het dierenpark Pairi Daiza heeft geen uitleg meer : een prachtige wandeling waar de ene verwondering en verbazing de andere opvolgt. Zeker doen !!    Een leerrijke uiteenzetting over geneeskrachtige planten kan u krijgen in “Het huis van de geneeskrachtige planten” in Flobecq. Via een prachtig binnen- en buitenparcours kan iedereen een blik werpen in deze wondere wereld. De Mahy-collectie, een verzameling van meer dan 200 oldtimers, tentoongesteld in Leuze, is zeker een aanrader voor jong en oud!

U ziet het : Het Heuvelland kan u een ontspannen vakantie bezorgen, of een sportieve, of een leerrijke of een gastronomisch aangename…. U kan ook alles combineren, aan u de keuze, maar zeker de moeite om te ontdekken !! Dus voel u vrij, kom ons bezoeken met uw gezin of vrienden en laat u betoveren door onze mooie streek !!


Webstek Pays des Collines  

logopark.png